Etsi kohteita

Seuran tärkeimpänä päämääränä on aatteellisesti ja taloudellisesti tukea sotahistoriallista tutkimustyötä ja harrastusta. Seura järjestää esitelmätilaisuuksia, seminaareja, sotahistoriallisia retkiä ja harjoittaa julkaisutoimintaa.

Tämä sivusto tarjoaa jäsenilleen ja muillekin asiasta kiinnostuneille tietoa sotahistoriallisista kohteista nykyrajojemme ulkopuolelta, lähinnä kuitenkin pääasiassa läntisen Euroopan alueelta. Aineisto päivittyy jatkuvasti uusien kohteiden myötä ja mielenkiintoisia kohteita voi myöskin "vinkata" tai laittaa korjausta tai lisätietoa sähköpostiosoitteeseen koordinaatit@sshs.fi

Kohteita nyt kaikkiaan 597 kpl


Uusimmat kohteet

Kronstatin linnoitus Pietari

Kronstatin erikoinen linnoituksen osa, etupanssari on tehty paksusta teräslevystä. Levy on tuotu aikoinaan englannista. On pieni ihme ettei sitä ei ole aikojen saatossa purettu ja hyödynnetty esim. Leningradin piirityksen aikana aseteollisuuteen. Kuva on linnoituksen sisältä, huomaa raskaat teräsrakenteet. 

Sijainti: 59,995440, 29,700825

Avaa kohteen tiedot
Merisotamuseo Pietari

  Museo mihin kannattaa ehdottomasti tutustua, lentokoneita, ilmatorjuntaa ja hienoja laivojen pienoismalleja. Talvisodan Suojeluskuntakin on saanut oman vitriinin.

Sijainti: 59,930727, 30,292706

Avaa kohteen tiedot
Murtunut rengas

Sodan jälkeen ”Elämän tien” varrelle on pystytetty lukuisia muistomerkkejä. Niistä huomattavimmat ovat ”Murrettu rengas” Vahanovan lähellä, ”Rumpalinmäki”Seuloskoissa ja ”Elämän kukka” Kovalan kylän (ven. Kovaljovo) lähellä. Osinovetsissa toimii vuonna 1972 avattu museo. 

Sijainti: 60,081481, 31,067173

Avaa kohteen tiedot
Elämäntien muistomerkki

Muistomerkki on varsinaisen eli alkuperäisen Elämäntien alkupäässä. Elämän tie oli toisen maailmansodan aikaisen Leningradin piirityksen aikana Leningradin suurkaupungin ainoa liikenne- ja huoltoreitti, joka yhdisti sen muuhun Neuvostoliittoon. Reitti kulki Laatokan lounaisosan kautta syyskuusta 1941 maaliskuuhun 1943. Avoveden aikana liikenne tapahtui...

Sijainti: 60,035018, 30,643504

Avaa kohteen tiedot
Rautatieaseman toinen karhu

Toinen Suomen aikaisen rautatieaseman karhuista on löytänyt paikkansa nykyisen aseman edessä olevasta pienestä puistosta. On olemassa vielä kolmas kivinen karhu, se on Havin kaupunginosassa erään kerrostalon pihalla. Karhuja oli kaikkiaan neljä, neljännestä ei ole tällä hetkellä mitään havaintoa.   

Sijainti: 60,714216, 28,750844

Avaa kohteen tiedot