Etsi kohteita

Seuran tärkeimpänä päämääränä on aatteellisesti ja taloudellisesti tukea sotahistoriallista tutkimustyötä ja harrastusta. Seura järjestää esitelmätilaisuuksia, seminaareja, sotahistoriallisia retkiä ja harjoittaa julkaisutoimintaa.

Ajatus tällaisen sivuston toteuttamisesta syntyi seuran Preussin matkalla 17.8.2012 ja toteutettu sivusto avattiin seuran 70-vuotisjuhlassa 17.1.2014. Kohteita oli avattaessa 400 kappaletta.

Tämä sivusto tarjoaa jäsenilleen ja muillekin asiasta kiinnostuneille tietoa sotahistoriallisista kohteista nykyrajojemme ulkopuolelta, lähinnä kuitenkin pääasiassa läntisen Euroopan alueelta. Aineisto päivittyy jatkuvasti uusien kohteiden myötä ja mielenkiintoisia kohteita voi myöskin "vinkata" tai laittaa korjausta tai lisätietoa sähköpostiosoitteeseen koordinaatit@sshs.fi

Voit selaimella tulostaa kohteen tiedot (Chromella tulee parhaiten) ja muista myöskin POI-tiedostojen lataus. Saat kohteet Google Mapsiin, Maps.me offline karttaan yhtäkuin iOS tai Android kännykkääsi, Tom Tomiin tai Garminiin, jolloin kohteet ovat matkalla mukanasi. 

Kohteita nyt kaikkiaan 1278 kpl, kiitos kaikille tekijöillemme !

 


Uusimmat kohteet

Kitelän uuden ortodoksikirkon paikka Impilahti

Kitelän kylä, josta toisinaan käytetään nimitystä Kitilän kylä, sijaitsi Syskyänjoen varrella Impilahden pitäjän alueella. Kylän kohdalla joesta käytettiin myös nimeä Kitilänjoki. Jokilaakson maa oli sen verran hedelmällistä, että paikkakunnasta muotoutui ajastaan merkittävä maanviljelyskylä. Kylän ns. uusi kirkko sijaitsi kumpareella, jonne johtivat betoniportaat....

Sijainti: 61,679817, 31,335137

Avaa kohteen tiedot
Syskynsalmen skiitta Impilahti

Valamon luostarin eräs sivuluostari eli skiitta sijaitsi Impilahden Syskynsalmella. Se oli nimetty Pyhän Hermanin mukaan. Sivuluostarin rakennuksia olivat muun muassa tiilinen kirkko, munkkien asuinkasarmi sekä varastot ja karjasuojat. Yhteyttä pääluostariin pidettiin veneillä ja laivoilla. Elämä Syskynsalmella oli rauhallista vuosisatojen ajan, kunnes puhkesi Talvisota. Sodan...

Sijainti: 61,607911, 31,285513

Avaa kohteen tiedot
Sortavalan Vapaussodan muistomerkki

Muistomerkkipaaden teksti: Ei pelkuruutta, petturuutta povi tuntenut sen joukon, joka kummun yöhön taas on astunut, ja vapauttas Isänmaa, jos konsa uhataan, me nousemme, ja kanssamme taas nousee Suomenmaa! 1918. Muistomerkki sijaitsee suomalaisella hautausmaalla, joka on kilometrin verran kaupungin keskustasta pohjoiseen. ENa 2017.

Sijainti: 61,714011, 30,697342

Avaa kohteen tiedot
Suomalainen konekiväärikupubunkkeri A6519 Syväri

Joukkomme linnoittivat tehokkaasti Syvärin pohjoisrannan Jatkosodan aikana. Linnoiteketjun eräs konekiväärikupubunkkeri, laite A6519, sijaitsee virran vesirajassa. Laitteen panssarikupu on tehty Suomessa. Tällaisia kupuja tehtiin Vuoksenniska Oy:n, Karhula Oy:n ja Värtsilä-Yhtiöiden tehtailla, mistä ne kuljetettiin junilla ja kuorma-autoilla linnoitustyömaiden luo. ENa 2017.

Sijainti: 60,967273, 34,632434

Avaa kohteen tiedot
Linjatien suomalaiset pallokorsut Podporoze Syväri

Noin viisi ja puoli kilometriä Podporozen keskustasta lounaaseen, aivan Linjatien varressa, sen pohjoispuolella, sijaitsee kaksi suomalaista pallokorsua alkuperäisillä paikoillaan. Laitteiden numerot ovat AL5583 ja AL5584. Näiden kummankin pallokorsun kohdalla erottuvat betoniset ilmanvaihtotorvet hyvin. Lisäksi toisen oviaukko on varsin hyvin näkyvillä. ENa 2017.

Sijainti: 60,883395, 34,081376

Avaa kohteen tiedot