Metsavenna Talu Võrumaa

Paikka:

Metsavenna Talu Võrumaa

ID:

372015008

Sijainti:

Kuvaus:

Metsavenna Talu (Metsäveljien talo) sijaitsee Etelä-Virossa, Võrumaalla aivan Latvian rajan läheisyydessä viralliseen rajanylityspaikalle johtavan tien varressa Vastse-Roosan kylässä. Latvian puoleinen rajakaupunki on nimeltään Ape. Paikan on perustanut Meelis Möttus metsäveli-isänsä muistoksi entisen metsäveljien tukikohdan alueelle. Alueella sijaitsevalla Bunkkerimäellä on useita maanalaisia bunkkereita, jotka toimivat metsäveljien asumuksina. Osa näistä bunkkereista on kunnostettu ja vierailijat pääsevät tutustumaan niihin.

Matkailukäyttöön tarkoitetulla Metsavenna Talun entisellä metsäveljien tukikohdan alueelta löytyy em. bunukkereiden lisäksi isohko hirsinen päärakennus, jossa on ravintola ja matkamuistomyymälä, leirintäalue, tanssilava sekä savusauna joenrantaterasseineen. Ravintolassa on tarjolla ruokaa ja juomia metsäveljien hengessä.

Metsavenna Talu vaalii metsäveljien muistoa ja siellä on monipuolisesti esillä tarpeistoa sekä tietoa metsäveljien elämästä ja toiminnasta. Lisäksi siellä järjestetään metsäveljien hengen mukaisia tapahtumia. Metsavenna Talu soveltuu kokonsa ja puitteidensa puolesta myös bussiryhmien tutustumiskohteeksi. JKu 2018.

http://www.metsavennatalu.ee/index.php?act=article&id=198

http://coldwarsites.net/country/estonia/forest-brothers%E2%80%99-farm-vastse-roosa-village

Sijanti kartalla:

Ladataan karttaa..