Tammisuon hautausmaa Viipuri

Paikka:

Tammisuon hautausmaa Viipuri

ID:

009105133

Sijainti:

Kuvaus:

Tammisuon asema sijaitsee noin viisi kilometriä Viipurista koilliseen. Viipurin kaupunkiin Tammisuo liitettiin vuonna 1932. Hautausmaa sijaitsee asemalta pohjoiseen noin puolitoistakilometriä, Alue on uusiokäytössä, kiviaita ja portti ovat säilyneet. Hauta-alue otettiin käyttöön 1917. Kyseinen yhdeksän hehtaarin alue oli 30-luvulla Viipurin eniten käytetty hautausmaa.

Tänne on haudattu vuoden 1918 kummankin osapuolen kaatuneita. Talvi – ja Jatkosodan kaatuneita ehdittiin haudata tuntematon määrä. Muistomerkkiä ei ole säilynyt kummallakaan haudalla.

Tammiston kappeli joka jää asemalta tultaessa Y risteyksen haaraan vähän ennen hautausmaan aitaa sen oikealle puolelle. Siunauskappelin suunnitteli arkkitehti Jalmari Lankinen 1937. Rakennus vaurioitui pahoin talvisodassa ja nyt se on kokonaan kadonnut maisemasta.

Harvemmin kirjoihin yltänyt tapaus on kun kesäkuussa 1944. Puna-armeijan panssariosasto yritti läpimurtoa juuri tässä maastossa. Vaunut olivat liikkeellä ilman suojamiehistöä, suomalaiset saivat torjuttua tämän yrityksen. 

 Kuvat: MKe, internet ja SA kuvat MKe 2020

Sijanti kartalla:

Ladataan karttaa..

Kuvat: