Fort de la Pompele museo Reims

Paikka:

Fort de la Pompele museo Reims

ID:

033900004

Sijainti:

Kuvaus:

Reimsin lähellä on Fotr de la Pompellen linnoitus, tunnetaan myös nimeä Fort Herbillon. Linnoitus oli yksi osa Reimsin ympärille rakennetusta linnoitusketjusta, Ranskalaiset rakensivat näitä linnoitteita vuoden 1870 jälkeen (Sere de Rivieres järjestelmä). Se oli alkujaan tukiasema suurempien linnoitusten välissä.

Alkuperäiseen aseistukseen kuului 6 kpl 155 mm de Bange tykkiä vuodelta 1881, 4 kpl 138 mm tykkiä samaa ikäluokkaa ja muutamia pienempiä aseita, kokonaisuutta hoiti hieman vajaa 300 miestä.

Vähän ennen ensimmäistä maailmansotaa vuonna 1913 se jostain syystä riisuttiin aseista. Sodan alettua 1914 neljäs syyskuuta saksalaiset valtasivat linnoituksen hetkeksi. Ensimmäisen Marnen taistelun aikana Ranskan joukot ottivat sen takaisin 24. syyskuuta.   

Marnen toisen taistelun aikana 1918 saksalaiset hyökkäsivät ainakin kolme kertaa vahvan tykistön tukemana linnoituksen kimppuun onnistumatta kertaakaan.

Linnake vaurioitui pahoin, se jäi tyhjilleen vaille mitään käyttöä aina vuoteen 1955 asti.  Sen siihenastinen omistaja Administration des Domaines myi sen eräälle veteraani yhdistykselle joka muodollisella kaupalla luovutti sen Reimsin kaupungille.

Linnoitus toimii nykyään museona aivan valtatie 44 varrella.

Kuvat Mke 2022

Sijanti kartalla:

Ladataan karttaa..