Karjalan Kannaksen Sotamuseo Viipuri

Paikka:

Karjalan Kannaksen Sotamuseo Viipuri

ID:

009105006

Sijainti:

Kuvaus:

Koko museo on seurausta kokemuksesta ukin kanssa kolmisenkymmentä vuotta sitten. Irintšev jäi kerrasta koukkuun talvi- ja jatkosotaan. Hän alkoi kerätä sotiin liittyviä tavaroita ja kirjoja. Sittemmin hän on itsekin kirjoittanut aiheesta tietokirjoja.

Museokokoelman perustan hän on saanut Karjalan kannaksen metsistä löytyneistä esineistä, joita hän ja arkeologiaa harrastavat venäläiset ovat keränneet. Kannaksella ruostuu yhä suomalaisilta ja neuvostoliittolaisilta sotilailta jääneitä kypäriä, aseita, kenttäkeittiön uuneja, astioita, korsun rippeitä, piikkilankaa ja metallinpaljastimia.

Metsästä löytyneiden esineiden lisäksi Irintšev on kerännyt museoon tavaraa huutokaupoista, kirpputoreilta ja yksityisiltä ihmisiltä. Varsinainen aarre löytyi isoisoäidin mieheltä, joka oli tallentanut 200 valokuvaa talvisodan kenttäsairaalasta, jossa hän työskenteli kirurgina.

Nyt tavaroita on koossa kaikkiaan noin tuhat.

Näkökulma sotaan on puolueeton. Suomalaisen lotan takki riippuu henkarissa venäläisen puna-armeija naissotilaan takin vieressä. Suomalainen karvahattu saa seurakseen puna-armeijan hiippalakin.

Nyt museo on vaihtanut paikkaa Viipurin keskuskasarmeille, joita kunnostetaan

Krepostnaya Ulitsa 26, entinen Linnankatu

Sijanti kartalla:

Ladataan karttaa..