Prahan Ilmailumuseo, Kbely , Praha

Paikka:

Prahan Ilmailumuseo, Kbely , Praha

ID:

420001002

Sijainti:

Kuvaus:

Letecké Muzeum Kbely sijaitsee noin 8 kilometrin päässä Prahan keskustasta koilliseen. Kyseessä on Prahan vanha lentokenttä, joka nykyisin on Tsekin armeijan kenttänä.

Kentällä on myös ilmailumuseo, jonne ehdottomasti kannattaa tehdä vierailu. Museo on ilmainen ja suljettu maanantaisin. Taksi keskustasta maksaa reilut 500 korunaa ja takaisin kylätaksi veloittaa 350 korunaa. Busseilla sinne pääsee myöskin, mutta joutuu käyttämään kahta eri bussia.

Museossa on noin 270 konetta, joista näytteillä n. 110 kappaletta, niin pihalla kuin halleissa. Museossa on runsaasti tsekkoslovakialaisia lentokoneita sekä hyvin edustettuna saksalaiset WWII koneet sekä tietenkin sodanjälkeiset venäläiset, joita tsekeissä tehtiin lisenssillä.

Kun Saksan tappio oli keväällä 1945 väistämätön, useat eri laivueet lensivät suojaan Prahaan juuri tälle kentälle. Toukokuussa antautumisen jälkeen ne jotka pystyivät, lensivät amerikkalaisten hallussa oleville etelä Saksan kentille antautuakseen. Kun polttoainetta ei juurikaan enään ollut, jäi kentälle melkoinen kalusto ehjänä.

Sijanti kartalla:

Ladataan karttaa..