Lotinapellon Sotahistoriapuisto ja -museo

Paikka:

Lotinapellon Sotahistoriapuisto ja -museo

ID:

009085061

Sijainti:

Kuvaus:

Lotinapellon sotahistoriapuisto sijaitsee Syvärin etelärannalla kaupungin länsilaidalla. Sen laajuus on noin 450 m x 300 m. Alueella on alkuperäisiä konekivääri- ja tulenjohtopesäkkeitä, panssarikiviä ja muita rantatörmän taisteluvarustuksia sekä sotamuistomerkkejä.

Puiston keskellä on museorakennus, jonka tilat on jaettu viideksi näyttelyksi. Ensimmäisessä näyttelytilassa kerrotaan Aunuksen Laivaveistämön perustamisesta tänne vuonna 1702 ja sen myötä Lotinapellon kaupungin synnystä seuraavana vuonna. Toisessa tilassa luodaan katsaus Lotinapellon tapahtumiin sisällissodan jälkeen, Neuvostoliiton vallan perustamiseen ja Ala-Syvärin voimalaitoksen rakentamiseen. Kolmas näyttely kertoo talonpoikaiselämästä ja perinteisistä ammateista Lotinapellon ympäristössä. Esillä on myös läheisen Ojatti-joen savesta tehtyä keramiikkaa. Neljäs näyttelytila kattaa 40 prosenttia museon tiloista, ja se esittelee sotahistoriaa. Näyttelyssä on esillä Karjalan Rintaman tapahtumia, esineitä ja henkilöitä sekä kokoelma maalauksia taisteluista, mm. Sammatuksen taistelua kuvaava maalaus. Salissa on erilaisia sodan esineitä ja mm. Tampellan valama pst-tykki. Viides näyttelytila sisältää puukauppias Jakimovskin ja hänen opettajavaimonsa hienostokodin ja elämän esittelyn. Tämän lisäksi museossa on kokoelma seudun eläimiä (täytettyjä).

Sotahistoriapuistoon on ilmainen pääsy. Sen sijaan museon pääsymaksu on 50 ruplaa hengeltä (vuonna 2017).

Museon sivut: http://lenoblmus.ru/museum/lodeynopolskiy/about/

Aukioloajat: 1.6. - 30.9. auki päivittäin kello 10-17 - paitsi maanantaina ja tiistaina, sekä 1.10. - 31.5. auki päivittäin kello 10-17 - paitsi sunnuntaina ja maanantaina. Museo on kiinni lounastauon aikana kello 13-14. ENa 2017.

 

 

Sijanti kartalla:

Ladataan karttaa..