Koromyslovan tienhaara Osta Syväri

Paikka:

Koromyslovan tienhaara Osta Syväri

ID:

009085105

Sijainti:

Kuvaus:

Ylitettyään Syvärin Voznesenjassa 6.10.1941 Jalkaväkirykmentti 9 jatkoi hyökkäystään rantatien suunnassa kohti Ostaa. Neuvostojoukot taistelivat sitkeästi, ja niiden lyöminen vaati monentyyppisiä saarrostusliikkeitä. Tien suunnassa vihollinen oli varustanut korsulinjoja  purokohtiin, joissa se puolustautui terhakkaasti tykistö- ja ilmavoimat tukenaan.

Koromyslovan tienhaaran alueelle vihollinen oli rakentanut vahvan korsu- ja bunkkeriaseman. Myöhemmin todettiin, että suurin bunkkereista oli rakennettu kivistä ja nelikerroksisesta hirsikehikosta sekä muurattu betonilla. Se sijaitsi tienhaarasta parisataa metriä pohjoiseen tien itäpuolella.

Tienhaaran bunkkeriaseman puolustus pystyttiin murtamaan 18.10.1941, kun Syvärin yli tulitueksi oli saatu mm. I/KTR 2, Rask.Psto 28:n haupitsipatteri ja It.Os Kivisalo suora-ammuntaan. Koromyslovan puhdistusta jatkettiin vielä kilometrin verran Ostan suuntaan. 

Kuitenkin saavutetulta tasalta vetäydyttiin ja ryhmityttiin puolustukseen tienhaaran länsi- ja luoteispuoleiselle törmälle. Näin saatiin puolustuksellisesti edullinen, etulinjaa lyhentävä rakenne. Koko asemasodan ajan Koromyslovan tienhaara oli ei-kenenkään maalla. ENa 2016.

Sijanti kartalla:

Ladataan karttaa..