Stalin linjan museo Zaslauje Minsk

Paikka:

Stalin linjan museo Zaslauje Minsk

ID:

375001003

Sijainti:

Kuvaus:

Stalin linja rakennettiin Neuvostoliiton länsirajalle, sen lähti pohjoisesta Suomenlahdelta Mustallemerelle lähelle Odessaa. Linjajalle tuli mittaa reilusti yli 1500 km. 

Museon kalusto koostuu pääosin 50-60 luvun vaunuhin, paikalle on kerätty huomattava määrä tuhottuja sodanaikaisia vaunuja. Alue on suunnilleen neliökilometrin suuruinen. Täällä järjestään "sotanäytöksiä" niin kuin nyky Venäjällä on tapana vaikka ollaan Valko-Venäjällä.
Historian kirjoituksessa Stalin linjaa ei juurikaan löydy johtuneeko siitä että linja suunniteltiin pitkälle samalla kaavalla kuin 20-30 luvulla oli tapana. Linjaan ei syntynyt syvyyttä juuri nimeksikään. Operaati Barbarossan aikana linjaa ei ehditty kunnolla miehittää, salama sota pyyhkäisi linjasta läpi jo aikaisemmin. Edellisestä johtuen linja on säästynyt ihmeen hyvin koko suuren isänmaallisen sodan aikana. Saksalaiset eivät pystyneet hyödyntämään linjaa perääntyessään.
Minskin keskustasta valtatietä numero P28 pohjoiseen vajaa 30 km museo jää tien varteen,linja seurailee tällä kohtaa nykyistä valtatietä. MKe 2016.

Sijanti kartalla:

Ladataan karttaa..

Kuvat: